• Certification Artist Dutch
  • Wall clock bird close up 2
  • Gold Dial Wall Clocks
  • Furniture-project-naessens-6
  • Furniture-meubilair-tafel

Vergulden bekroond met de titel “Erkend Ambacht”

Vergulden als Erkend Ambacht :

Een erkenning als ambachtsman of -vrouw is niet zomaar het zoveelste logo op rij.

Het bekrachtigt het authentieke karakter van een activiteit, het manuele aspect van het werk en de knowhow als ambachtsman of -vrouw.

In 2016 volgde ik een opleiding “bladgoud leggen”. Om het ambacht goed onder de knie te krijgen, stimuleerde mijn lesgever mij om zoveel mogelijk objecten af te werken als oefening. Een aantal van die oefeningen werden opgemerkt door klanten en leveranciers en hebben op een korte termijn tot mooie samenwerkingen geleid. Zo vergulde ik een deurfronton en creeërde ik een metaalachtige patina. Dit fronton nam ik mee op een prospectiereis naar het midden-oosten en schonk dit aan een binnenhuisarchitecte als cadeau.

Zonder het goed te beseffen kwam dit fronton in handen van een persoon uit een koninklijke familie in het midden-oosten. Deze prins was vol lof over de patina die ik had gecreeërd en wij mochten dan ook alle meubilair leveren, met deze patina, voor zijn nieuwe kantoor.

 

Vergulde vogels

Wat begon als een oefening leidde tot een exclusiviteitscontract:

Om het vergulden in te oefenen, ging ik één van de designklokken vergulden van de firma Haoshi uit taiwan. Na afwerking en plaatsing stuurde ik hen een foto van het eindresultaat. Het laten vergulden van dit product in Europa was voor hen dan ook een serieuze meerwaarde en eind vorig jaar ondertekende ik met dit bedrijf een exclusiviteitscontract waarbij ik als enige vergulder zal instaan voor het vergulden van deze producten. Bekijk hier het eindresultaat.

Mijn werk in de sectoren “vergulden” en “meubilair” bleven dan ook niet onopgemerkt bij de commissie der ambachten en het is dan ook met gepaste trots dat ik met mijn bedrijf in de categorie “meubelen en binnenhuisdecoratie – grafische kunsten” de titel van “Erkend Ambacht” mag dragen.

Voor meer info over ons meubilair, surf naar meubilair

Voor meer info over het vergulden, surf naar vergulden

Bekijk zeker ook eens deze video of onze webshop

Voor meer info over erkende ambachten, surf naar : www.deambachten.be

Deel dit project