Image

Meubilair

Waar passie en vakmanschap samenkomen... wordt een meesterwerk geboren
De voorbije eeuwen werden heel wat prachtige interieurs gecreëerd met veel aandacht voor ruimte, indeling en verhoudingen. Door de grootte van de kamers werd het meubilair dan ook volledig op maat gemaakt met heel wat unieke en gepersonaliseerde stukken als gevolg.
Image


En dergelijke meubels zijn echt wel het stokpaardje van ons bedrijf want samen met onze partner kunnen we elke stijl, afmeting en afwerking aan. Samen staan we garant voor een meubelstuk dat goed ontworpen is, maar ook perfect tot zijn recht zal komen in de ruimte. Daarnaast moet het meubelstuk op zichzelf ook een harmonieus geheel zijn.

Contacteer mij

Image
Image
Frederic

Maatwerk is bij ons een standaard en onze klanten van overal ter wereld appreciëren dit enorm.
 


Verhoudingen


Daar komt heel wat bij kijken: zithoogte, stoffering, rugleuning, detail van het houtsnijwerk, patina, afwerkingen, voor decoratief of intensief gebruikt... Wanneer we een meubelstuk ontwerpen of een bestaand stuk gaan bewerken, wordt er altijd gekeken naar verhoudingen. We streven continu naar een gevoel van rust en harmonie. Op esthetisch vlak spreken we dan van de gulden snede. Omdat deze zo veelvuldig voorkomt in de natuur zijn we er als mens erg vertrouwd mee. En vaak voelt iets onbehaaglijk aan als het niet volgens deze gulden snede is gemaakt. Daarnaast zijn er uiteraard nog de afwerkingen, de kleuren, bladgoud, vernis,...


Image Contacteer mij
Image
Frederic

Met onze meubelen, die zeer vaak als het ware op de ruimte worden gecreëerd, de ruimte aankleden, scheppen we de ultieme balans.
Image

Zo maakten wij onlangs voor een prins uit de Arabische Golf een bureau met aan beide zijden zijn monogram in verguld houtsnijwerk. Voor deze persoon hebben wij dan ook een eigen bladgoud-patina ontworpen die op al het meubilair van zijn kantoor werd toegepast. We verzorgen soms heel uiteenlopende projecten en tekenen dan ook soms meer hedendaagse ontwerpen, allemaal op vraag van een designer of architect en veelal vertrekkende van een bestaand model van xvii of xviii eeuw dat dan wordt aangepast: gaande van kleur, verandering van een stof, tot volledige aanpassing van afmetingen, houtsnijwerk of inlegwerk.


Contacteer mij
ImageEen simpele schets doet soms al wonderen
en zo kunnen klassieke meubelen plots heel verfrissend zijn.

Furniture & artcrafts

Wilt u meer weten over meubilair?


Contacteer mij