Image

Over
Frederic

Waarom heb je beslist om dit bedrijf op te starten?

We leven in een tijdperk van snel veranderende tendensen maar ook snelconsumptie. Niet alleen op vlak van kledij of voeding maar ook in interieur en meubelen. Bijna elke interieurbeurs wordt een nieuwe trend gelanceerd en « het kleur van het jaar » is uiteraard na 12 maanden opnieuw hoogdringend aan vervanging toe. De weg naar duurzaamheid en het doorgeven van schoonheid aan de volgende generatie geraakt daarmee ook een beetje zoek. Met ons meubilair maar ook met onze totaalconcepten willen wij hierop graag een antwoord bieden.

Contacteer mij

Image
Image
Frederic

Van kleins af aan heb ik steeds het geluk gehad om met schoonheid geconfronteerd te worden.
Image

Hoe ben je dan eigenlijk in deze sector terecht gekomen?


Van kleins af aan heb ik steeds het geluk gehad om met schoonheid geconfronteerd te worden. Mijn grootvader was drukker en had oog voor proporties, een verfijnde smaak, een constante drang naar het leveren van kwaliteit en deinsde er niet voor terug om in zijn vrije tijd de schoonheid te gaan zoeken in de meest afgelegen, stoffige antiekzaken. Hij leerde me waarom iets mooi was. Lichtinval, architectuur, glasramen van een kerk, minutieuze muzikale composities, uniek en verfijnd meubilair, ... achter al die schoonheid schuilt naast intuïtie en gevoel ook een meesterlijke studie. En dat tweespel tussen kunst en mathematica vindt je vaak terug in interieurs en meubilair van weleer.

Dankzij mijn andere grootvader kreeg ik de kans om een mooi oud herenhuis van de familie te gaan bewonen, opgetrokken in Louis XVI stijl. Ik besliste dan ook om dat pand een waardevolle renovatie te geven. Maar hoe begin je daar nu aan? Je zoekt op, je leert over patines, kleuren, vormen, materialen,... Niet alleen over vloeren en kroonlijsten maar ook over meubilair valt heel wat te zeggen. Zithoogte, stoffering, sculpteerwerk, de zachte rode kleur doorheen een delicaat gelegd stukje bladgoud. Daarom dat het tijdloze aspect van deze meubels ons enorm aanspreekt. Een beetje eeuwigheid binnenbrengen in deze tijd.

Zouden we niet beter restaureren in plaats van te produceren?


Mijn geloof in restauratie is heel groot want het is prachtig om iets te kunnen herstellen dat eeuwen geleden door groot vakmanschap en geduld is vervaardigd. En onze projecten zijn daar vaak een bewijs van. Echter mijn zoektocht naar antieke meubelen leverde helaas niet veel op. Naast het steeds kleiner wordende aanbod eindig je vaak met slechts 2 opties : als de antieke meubelen in perfect staat zijn, zijn ze ook peperduur. Als de meubelen aantrekkelijke prijzen hebben, zijn er vaak astronomische restauratiekosten aan. En dan zijn reproducties de ideale oplossing.

Frederic

Of de kwaliteit was echt niet goed, de stijl werd niet gerespecteerd, er was altijd wel iets aan te merken. Voor ons was de enige oplossing... maatwerk.

Image
Er zijn toch heel wat winkels en bedrijven
waar je dergelijke producten kunt kopen?

Wat maakt jullie producten
dan zo anders en beter?


Er zijn er inderdaad 13 in een dozijn, maar bij onze zoektocht hadden we zelden een goed gevoel. Of de kwaliteit was echt niet goed, de stijl werd niet gerespecteerd, er was altijd wel iets aan te merken. Voor ons was de enige oplossing...maatwerk.

En een speling van het lot, bracht me in contact met een fabrikant die de prachtige meubelen van weleer opnieuw tot leven bracht, en volledig met de hand gemaakt en enkel maatwerk... . Daarenboven had deze partner al meerdere serieuze medailles op het blazoen; hofleverancier van vele koninklijke families, samenwerkingen met topmusea wereldwijd, vooraanstaande kunstenaars, topontwerpers,... Na een eerste bezoek zaten we onmiddellijk op dezelfde golflengte.

En zo komt het dat na enkele jaren opzoekingswerk, mijn echtgenote en ikzelf, F & A, Furniture & Artcrafts (maar dus ook Frederic en Anna) uit de grond hebben gestampt.

 

Kunnen wij dan ook voor het
volledige interieur bij jullie terecht


Natuurlijk zijn mensen die op zoek gaan naar onze meubelen ook vaak geïnteresseerd in het kader daarvan. Door de vele aanvragen gaan we nu ook bij personen thuis en adviseren we waar nodig de gepaste oplossingen voor hun interieur. Een totaalproject dus.Een meerwaarde van ons bedrijf is ook dat we met complementaire partners werken in ons domein. Het investeren in onze eigen zaak en onze passie voor de juiste details bracht ons onder andere op het pad van ontzettend getalenteerde mensen. Wil je namelijk zelf beter worden, omring je dan ook met mensen die het beter doen dan jezelf. En zo werken we nu ook samen met een van de beste stoffenfabrikanten die Engeland rijk is. Zo’n partner vinden is een weg van zoeken, ontdekken, een portie geluk en vragen stellen. Eens die klik er is, moet je samen vooruit denken en werken. Je hebt namelijk een gezamenlijke passie: de afwerking van het product, het gehele proces daar naartoe moet tot in de puntjes af zijn. Zo kwamen we ook een meester- parketeur tegen, een kunstsmid, een leverancier van kroonlijsten, moulures en andere decoratieve elementen
 
Frederic

De toewijding voor een eigen zaak en onze passie voor de juiste details bracht ons onder andere op het pad van ontzettend getalenteerde mensen.

Image
 
Voor het vergulden met bladgoud vond ik niemand en dus heb ik na een lange zoektocht een persoon gevonden die me heeft opgeleid tot vergulder. En niets is beter dan exact te weten hoe dat in elkaar zit... Symbool van geduld en ongelofelijke precisie. Het traag leven vind je in het leggen van een blaadje goud...